Hramul istoric al Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc

Un articol de: Oana Rusu - 08 Decembrie 2021

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, a săvârșit luni, 6 decembrie, Sfânta Liturghie cu ocazia hramului istoric al Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc, județul Covasna. În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Alexandru-Constantin Moroianu a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei Episcopale.

„Viața lui minunată ne arată de ce acest mare sfânt poartă numele biruinței, arătându-ne că o inimă arzătoare de dragoste de Dumnezeu poate birui și trece peste toate încercările vieții. El a fost părinte, păstor și dreptar credinței, îndrumător pe calea mântuirii. Astăzi, în chip minunat cei care se roagă cu credință primesc neîncetate tămăduiri sufletești și trupești”, a spus ierarhul locului în cuvântul de învățătură.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele consilier eparhial Marcian Darius Mărcuș a fost hirotesit duhovnic. Părintele Ioan Velimiroviciu a primit un act de apreciere pentru cei 40 de ani ca paroh al Parohiei Brețcu din Protopopiatul Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Răspunsurile la strană au fost date de Corala „Pocrov” a Catedralei Episcopale.