Hramul mănăstirii de la Rimetea, judeţul Alba

Un articol de: Oana Rusu - 10 Noiembrie 2023

La prăznuirea Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfin­ții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” de la Rimetea, judeţul Alba, cu ocazia hramului acestei vetre monahale. 

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, adresându-se celor prezenți, ierarhul a spus: „Îngerii sunt duhuri slujitoare, trimise din cer să ne străjuiască pe noi pe calea vieții pământești. Ei intervin prompt în multe încercări teribile sau atunci când suntem pe punctul de a deveni victime ale unui accident sau ale unei nenorociri. Îngerii sunt prietenii noștri buni, pe care trebuie să-i cinstim și să-i iubim. Este bine să apelăm mereu la ajutorul lor, pentru ca aici, pe pământ, să fim protejați de ei, iar dincolo de moarte să-L slăvim împreună cu ei pe Domnul Savaot”.

La Mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” de la Rimetea este stareţă maica stavroforă Ana Mircea, iar duhovnic este pr. Calinic Moise.