Hramul Mănăstirii Dobreşti din judeţul Timiş

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 04 Iulie 2020

De sărbătoarea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, Mănăstirea Dobreşti din judeţul Timiş, ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a îmbrăcat haine de sărbătoare, cinstindu-și ocrotitorul spiritual.

La bucuria obștii monahale și a pelerinilor veniți din Timișoara, Lugoj și din satele aflate în proximitatea mănăstirii, a luat parte și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, care a săvârșit, la subsolul bisericii așezământului monahal, Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. 

În cuvântul de învățătură, rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie despre viața şi lucrarea Sfântului Ştefan cel Mare în susținerea Bisericii lui Hristos din Moldova, Țara Românească și Transilvania, precum și din spațiul balcanic. 

La finalul sinaxei euharistice, a fost oficiată slujba de pomenire pentru părinții Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, credincioșii Alexie și Stela, și au fost binecuvântate prinoasele aduse de obștea monahală în cinstea Sfântului Ștefan cel Mare, apărător al creștinismului și ctitor de locașuri sfinte. 

Alături de credincioși, la cel de-al treilea hram al acestei vetre monahale au participat și membrii Asociaţiei Moldovenilor „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Banat, care, în fiecare an, își aduc contribuția la buna desfăşurare a acestei sărbători.