Hramul Mănăstirii Dobrești din județul Timiș

Data: 18 Octombrie 2021

În ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, 14 octombrie, Mănăstirea Dobreşti, ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din Arhiepiscopia Timişoarei, şi-a serbat hramul principal. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt­preasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, se arată pe site-ul mitropolia-banatului.ro.

La sărbătoarea hramului au participat credincioşi din Timișoara și din întreg Banatul, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. Aici, slujbele religi­oase au fost oficiate cu respectarea normelor de distanțare socială.

Din soborul de slujitori care s-au rugat împreună cu ierarhul au făcut parte părintele protosinghel Matei Buliga, starețul Mănăstirii Dobrești; părintele Timotei Anișorac, consilier eparhial; părintele Ionuț-Viorel Furdean, protopopul de Lugoj; preoţi şi diaconi de la parohiile şi mănăstirile învecinate aşezământului monahal din localitatea Dobreşti.

Cuvântul de învăţătură a fost adresat credincioşilor prezenţi la praznic de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, care a evidențiat sfințenia Sfintei Cuvioase Parascheva și bucuria descoperirii harului Duhului Sfânt în inima omului, prin lucrarea poruncilor lui Dumnezeu, în post și rugăciune.

La finalul Sfintei Liturghii, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru părinții Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Alexie și Stela.