Hramul Mănăstirii Halmyris este serbat mâine

Un articol de: Ioan Bușagă - 05 Iulie 2013

Ca în fiecare an, la 8 iulie sunt cinstiţi Sfinţii Mucenici Epictet preotul şi Astion monahul. Întrucât în acest an sărbătoarea acestor sfinţi martiri cade luni şi mulţi credincioşi şi-au exprimat dorinţa participării la slujbele religioase oficiate la mănăstirea tulceană Halmyris, prăznuirea celor doi sfinţi a fost mutată în ziua de mâine, 7 iulie.

Astfel, programul liturgic va începe din această seară, de la ora 18:00, cu slujba de Priveghere, iar duminică, după slujbele Aghesmei şi Ceasurilor, va fi săvârşită Sfânta Liturghie arhierească, iar seara, de la ora 18:00, Vecernia. Luni, 8 iulie, se vor oficia Ceasurile şi Sfânta Liturghie arhierească.

În acest an se împlinesc cinci ani de când au fost aşezate moaştele Sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion în apropierea casei lor, adică în noua biserică a Mănăstirii Halmyris, ce se ridică în imediata vecinătate a vechii cetăţi Halmyris, unde au fost descoperite în urmă cu 12 ani, şi la aproximativ 2 km de localitatea Murighiol, judeţul Tulcea. Din 2001, sfintele lor moaşte au fost aşezate spre cinstire timp de 7 ani în Catedrala arhiepiscopală din Constanţa.