Hramul Mănăstirii Radu Negru din Călărași

Un articol de: Ziarul Lumina - 26 Aprilie 2018

De praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și-a sărbătorit hramul și Mănăstirea Radu Negru din județul Călărași. Cu această ocazie, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în biserica mănăstirii de Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte: părintele arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial; părinții consilieri eparhiali Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescu, Ioan-Florin Simion, Nicușor-Silviu Dascălu și Marius-Gabriel Purcărea, pr. Ramon Eugen Ilie, protopopul Călăraşilor.

În cadrul Sfintei Liturghii s-au rostit rugăciuni de pomenire pentru Episcopul Damaschin, la nouă ani de la trecerea sa la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre perioada aceasta de după Învierea Domnului, care ne învăluie de bucuria harului primit prin lumina Învierii, despre eroismul credinţei şi jertfa prin care Sfântul Mucenic Gheorghe L-a mărturisit pe Hristos, se arată pe site-ul eparhiei, sf-esc.ro. De asemenea, ierarhul a felicitat grupul de cateheză al Parohiei Independența, care a susținut un minirecital de pricesne la momentul chinonicului. Copiilor prezenți la Sfânta Liturghie, ierarhul le-a dăruit câte o cruciuliță pectorală lucrată manual și câte o cărticică de rugăciuni. La final, Preasfinția Sa a dăruit Mănăstirii Radu Negru o icoană cu chipul Maicii Domnului.