Hramul Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia, județul Ialomița

Data: 10 Noiembrie 2020

Duminică, 8 noiembrie 2020, vechiul Așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din orașul Slobozia, județul Ialomița, și-a sărbătorit hramul. Această sărbătoare ortodoxă a Sfinților Arhangheli a adus bucurie duhovnicească pentru foarte mulți credincioși din Bărăgan care au poposit la această mănăstire, se arată pe site-ul eparhiei sf-esc.ro. Sfânta Liturghie a fost oficiată duminică, 8 noiembrie, de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, împreună cu un sobor de slujitori. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit preot pe diaconul Liviu Valentin Stan pe seama Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena” din Răzvani, Protopopiatul Lehliu, ju­dețul Călărași.

Răspunsurile liturgice au fost date de câțiva studenți și masteranzi ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucu­rești.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii pre­zenți la Sfânta Liturghie și a citit rugăciunea stăruitoare pentru încetarea pandemiei.

Preasfinția Sa a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică și a vorbit despre prezența și lucrarea sfinților îngeri în viața noastră și despre Sfinții Arhangheli, ocrotitorii mănăstirii din Slobozia.
La final, părintele arhimandrit Rafail Mîț i-a mulțumit Prea­sfințitului Părinte Episcop Vin­cen­țiu pentru grija permanentă arătată Mănăstirii „Sfinții Voievozi” și a mulțumit tuturor cre­din­cioșilor și autorităților centrale, județene și locale care au participat la Sfânta Liturghie.

Anul acesta, din cauza crizei pandemice prin care trecem, tra­diția procesiunilor cu sfinte moaș­te și icoane făcătoare de minuni s-a întrerupt pentru păstrarea măsurilor sanitare și de protecție.