Hramul noii Catedrale Arhiepiscopale din Buzău

Un articol de: Pr. Dragoș Olteanu - 03 Iunie 2022

Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Buzău și-a sărbătorit joi, 2 iunie 2022, hramul principal, închinat praznicului Înălțării Domnului. În mijlocul credin­cio­șilor s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care a săvârșit Sfânta Liturghie și Parastasul pentru eroii neamului, înconjurat de un sobor de 12 preoți și diaconi - părinți consilieri eparhiali și slujitorii lăcașului de cult.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul psaltic-misionar „Sfântul Roman Melodul” al eparhiei și de Corala ortodoxă mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale din Buzău.
La final, ierarhul a hirotesit întru arhidiacon pe cei doi diaconi ai catedralei, Ionuț-Marian Băicuș și Bogdan Olteanu.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu festivitatea de premiere a câștigătorilor etapei eparhiale a Concursului național catehetic „Rugăciunea în viața mea”. Cu această ocazie, copiii, preoții și profesorii lor coordonatori au primit daruri din partea chiriarhului, constând în diplome, icoane, metanii, Noul Testament cu Psalmii (format mare), cărți de rugăciuni și alte volume religioase.