Hramul Paraclisului Mitropolitan din Chișinău

Data: 10 Octombrie 2024

În ziua prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, după calendarul neîndreptat, Paraclisul „Sfântul Ioan Teologul” din cadrul Reședinței Mitropolitane din Chișinău a fost înveșmântat în straie de sărbătoare. Credincioși de toate vârstele, copii, tineri și un grup de pelerini din România s‑au adunat în rugăciune alături de soborul slujitor, pentru a‑l întâmpina cu bucurie pe Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, care a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în acest sfânt lăcaș.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala academică bărbătească „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, îmbogățind ecteniile și rugăciunile înălțate la acest ceas de mare sărbătoare.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Maxim Melinti, consilier cultural al Arhiepiscopiei Chișinăului, a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat chemarea Sfântului Ioan Teologul la dragostea de Dumnezeu și de aproapele.

Părintele consilier a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Petru pentru binecuvântarea acestei zile și pentru grija constantă arătată atât celor care se roagă la Paraclisul Mitropolitan, cât și tuturor comunităților de credincioși din Basarabia.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, a rostit un cuvânt de recunoștință către soborul preoților și diaconilor, precum și către toți binefăcătorii care susțin activitatea paraclisului, dar și către credincioșii care au venit în număr mare pentru a‑l cinsti pe Sfântul Apostol Ioan Teologul, îndemnându‑i să urmeze exemplul în slujirea și mărturisirea lui Hristos.