Hramul Parohiei Alexandru cel Bun din Republica Moldova

Un articol de: Arhid. Constantin Olariu - 15 Noiembrie 2021

În ziua de pomenire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, după calendarul neîndreptat, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în localitatea Alexandru cel Bun, raionul Soroca.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Sorin Huluță de la Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca, care a vorbit despre viața și activitatea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
După oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a oferit părintelui paroh Iulian Damian Crucea Mitropoliei Basarabiei, darul Mitropolitului pentru activitatea frumoasă desfășurată în parohie. După multe lucrări, pe parcursul anilor, de ridicare a sfântului lăcaș, în prezent, biserica se află la stadiul de pictură. Mitropolitul Basarabiei a dăruit copiilor din parohie caiete de lucru pentru acasă necesare elevilor claselor a II-a și a III-a, aprobate de Ministerul Educației din Republica Moldova. La rândul său, părintele paroh a oferit Înalt­preasfinției Sale o diplomă de recunoștință pentru susținerea activităților parohiale, precum și părintelui Sorin Huluță. Tuturor participanților la Sfânta Liturghie le-a fost oferit câte un pachet de mâncare în cinstea hramului Parohiei „Sfântul Dimitrie”.