Hramul parohiei bucureștene „Acoperământul Maicii Domnului” din Titan

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 01 Octombrie 2021

Credincioșii Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului”-Titan, din sectorul 3 al Capitalei, au participat vineri, 1 octombrie 2021, la Sfânta Liturghie săvârșită cu prilejul hramului principal al bisericii. La final, a fost oficiată și slujba Parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult trecuți la Domnul.

Ziua de sărbătoare a început încă din ajun, prin săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, iar a doua zi, vineri, a continuat cu slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de slujitori din care au făcut parte: părintele Ion Popescu de la Parohia Icoanei din cadrul Protopopiatului Sector 2 Capitală; părintele paroh Mihai Stavără; părintele Mina-Emilian Stavără de la Parohia „Sfinţii Români” din cadrul Protopopiatului Sector 3 Capitală; preotul Marcel Stavără de la Parohia Icoanei; precum și alți preoți de la parohii învecinate.

„Este o bucurie mare pentru credincioșii parohiei noastre când o cinstim pe ajutătoarea noastră, pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, cea care ne poartă de grijă permanent, ne hrănește cu învăță­tura sa ascultătoare față de Evanghelia Mântuitorului nostru Iisus Hristos și care ne binecuvântează și ne poartă de grijă permanent spre mântuire. Credincioșii din parohiile din toată zona aceasta a Bucureștiului participă cu mult drag și cu multă bucurie la sărbătoarea Maicii Domnului. De asemenea, ne străduim să respectăm situația sanitară îndrumându-i constant pe credincioși să păstreze distanțarea socială și ne îngrijim ca fiecare să poarte mască și să aibă posibilitatea de a se dezinfecta. Până în prezent, credin­cioșii noștri au dat dovadă de ascultare și de frumos comportament în societate. Le mulțumim pentru aceasta și le dorim tuturor binecuvântarea Maicii Domnului în casele lor”, ne-a spus părintele paroh Mihai Stavără.