Hramul parohiei ieșene Pietrărie

Un articol de: Pr. Mihail Siminciuc - 18 Ianuarie 2023

Comunitatea parohială din satul Pietrărie, comuna Bârnova, județul Iași, și-a serbat al doilea hram al Bisericii, Cinstirea lan­țului Sfântului Apostol Petru.

Sărbătoarea a început duminică seara, când a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia, de către un sobor de preoți și diaconi, continuând cu slujba Utreniei, a Acatistului și a Sfintei Liturghii în ziua de luni, 16 ianuarie.

În cuvântul de învățătură din cadrul Sfintei Liturghii, părintele Mihail Roșu, protoiereu al Protopopiatului Iași III, a vorbit despre Sfântul Apostol Petru, ca unul care a văzut slava lui Dumnezeu și considerând-o pe aceasta nu ca un basm, ci un adevăr, el fiind cel care ne-a transmis să îndrăznim să fim sfinți, pentru că avem preoția împărătească prin Botezul care ne dă șansa să ne unim și noi cu această slavă pentru a ne îndumnezei.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh George Bamboi a spus că parohia își serbează pentru a 18-a oară hramul, aceasta fiind înființată în anul 2005. Totodată, părintele paroh a scos în evidență faptul că în cei 18 ani de la înfiin­țare s-au realizat multe lucrări administrative, cu mențiunea că mai presus de acestea cea mai importantă lucrare a fost aceea de a da naștere și organiza comunitatea bisericească a parohiei din Pietrărie.