Hramul parohiei misionare a persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire din Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 25 Aprilie 2024

În ziua cinstirii Sfinţilor Ierarhi și Mărturisitori Iorest și Sava, Mitropoliții Transilvaniei, și Iosif, Episcopul Maramureșului, miercuri, 24 aprilie, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârşit Liturghia Darurilor mai înainte- sfințite cu ocazia hramului parohiei persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire din Cluj-Napoca.

La demisolul Bisericii „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din cartierul clujean „Între Lacuri”, unde își are sediul parohia misionară, au fost prezenţi numeroşi credincioşi, printre care s-au aflat și persoane cu deficiențe de auz și vorbire, precum și profesori și elevi de la Liceul Tehnologic Special pentru Defi­cienți de Auz din Cluj-Napoca, în frunte cu directoarele Nicoleta Dunca și Adelina Sabău.

Slujba a fost tradusă în limbaj mimico-gestual de către pr. Adrian Petrescu, păstorul duhovnicesc al parohiei, care este și secretarul Protopopiatului Cluj II, precum și profesor de religie asociat la Liceul Teh­nologic Special pentru Defi­ci­enți de Auz. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul de cântăreți al parohiei, fiind traduse în limbaj mimico-gestual. La chinonic, Mihaela Pop a interpretat pricesne.

Ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre Sfinţii Ierarhi și Mărturisitori Iorest și Sava, Mitropoliții Tran­silvaniei, și Iosif, Episcopul Ma­ramureșului, ocrotitorii parohiei, şi le-a transmis mesajul de binecuvântare al Părintelui Mitropolit Andrei.