Hramul Parohiei „Sfântul Ierarh Silvestru” din Cluj‑Napoca

Un articol de: Darius Echim - 04 Ianuarie 2023

În ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Silvestru, Episcopul Romei, și a Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, 2 ianuarie, Preasfințitul ­Părinte Benedict Bistrițeanul, ­Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Silvestru” din cartierul clujean Sopor, cu prilejul hramului.

În cuvântul de învățătură, ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre importanța succesiunii apostolice a slujirii în Biserică și despre propovăduirea lui Hristos în societate.

„Dacă Dumnezeu ne-a pus într-un loc, ne-a pus să dăm mărturie despre Evanghelia Lui prin tot ceea ce facem acolo. Dacă vrem ca lumea aceasta să se schimbe, este cazul să se schimbe începând cu mine. Până la urmă, lumea sunt eu sau lumea de care dispun sunt eu și dacă eu mă voi schimba, ceilalți se vor schimba în jurul meu. E principiul Evangheliei, este ceea ce, printre altele, ne învață sărbătoarea de azi”, a spus ierarhul.

La finalul slujbei, preotul paroh Robert Kovacs a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântarea adusă la început de an calendaristic, precum și cu ocazia prăznuirii ocrotitorului spiritual.

Pentru implicarea în activitățile parohiei, profesorii voluntari de la Școala parohială „Brațele părin­tești”, Cristina Gabriela Kovacs, Romana Mihaela Frențiu și Florina Began, au primit diplome de cinstire.

Parohia „Sfântul Ierarh Silvestru” din Cluj-Napoca a fost înființată în anul 2018, pentru creștinii ortodocși aflați în zona noului cartier clujean Sopor. Este singura parohie din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului ocrotită de Sfântul Ierarh Silvestru, Episcopul Romei.

La Școala parohială „Brațele părintești”, peste 30 de copii sunt catehizați, învață limba engleză, participă la cursuri de chitară și educație muzicală, precum și la ateliere cu tematică religioasă.