Hramul unei biserici din Târgoviște închinate Sfântului Neagoe Basarab

Data: 29 Septembrie 2020

Credincioșii târgovișteni au participat sâmbătă, 26 septembrie 2020, la Sfânta Liturghie oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, înconjurat de un sobor de slujitori, cu prilejul hramului celei mai noi biserici din municipiul Târgoviște, din cartierul Tineretului (SAGRICOM), închinată Sfântului Voievod Neagoe Basarab.

Cu această ocazie, ierarhul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Justin Sbârciog, absolvent al Fa­cultății de Teologie și Știinţele Educației din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, pe seama Parohiei Vișina I, Protoieria Gă­ești, județul Dâm­bovița. 

În cuvântul său, ierarhul a evocat personalitatea Sfântului Voievod Neagoe Basarab, model de autentic conducător creștin și cel care a sprijinit misiunea pastorală a Ortodoxiei în întreg Răsăritul. De asemenea, a amintit că sfântul voievod este ctitorul Catedralei din Târgoviște, de la a cărei sfințire sărbătorim anul acesta 500 de ani, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.