Hramul unei parohii din Oravița, județul Caraș‑Severin

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 22 Noiembrie 2022

Pentru Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Oravița, ju­dețul Caraș-Severin, luni, 21 noiembrie, a fost o zi de sărbătoare, deoarece și-a prăznuit cel de-al doilea hram. La sărbătoarea „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, a fost prezent și Prea­sfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a săvâr­șit Sfânta Liturghie, iar răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al eparhiei.
Cu această ocazie, ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe teologul Adrian Cosmin Sporea, cântăreț la această biserică, pe seama Parohiei Vrani din Protopopiatul Moldova Nouă.

La hramul parohiei au fost prezente autoritățile locale, credin­cioși din parohie, dar și din întreaga localitate.

„În 2020 a fost târnosită această biserică frumoasă, necesară, mult așteptată de credincioși, iar anul acesta ne-am rugat la praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului, al doilea hram. Îi felicităm pe părintele paroh Alin Florentin Mure­șan și pe toți credincioșii din această parohie, în mod special pe ctitorii și binefăcătorii acestei biserici. Chiar dacă este o zi de lucru din săptămână, au fost mulți credin­cioși la biserică și o parte dintre ei, iată, după prima săptămână din Postul Crăciunului, s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Îi mulțumim Domnului pentru această zi frumoasă petrecută în rugăciune și înălțare duhovnicească în orașul Oravița”, a subliniat Părintele Episcop.