Hramul unei parohii misionare din orașul Călărași

Data: 27 Iunie 2023

Preasfințitul Părinte Vin­cențiu, Episcopul Sloboziei și Că­lărașilor, a săvârșit sâmbătă, 24 iunie, Sfânta Liturghie la Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași, care și-a sărbătorit hramul. 

Sub protia Preasfinției Sale au slujit părintele protopop Vasile Viorel Dinu, părinți consilier eparhiali și alți clerici din zonă. În cadrul Sfintei Liturghii s-au rostit ectenii pentru sufletele celor adormiți în Domnul, ctitori și binefăcători ai acestei biserici parohiale.

Un grup restrâns din Corul „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

La momentul chinonicului, grupul de cateheză al Parohiei „Naște­rea Sfântului Ioan Botezătorul” a interpretat cântări religioase.

În cuvântul de învățătură, Prea­sfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre Sfântul Ioan Botezătorul, despre lucrarea sa de vestire a Mântuitorului Iisus Hristos, despre modelul de viață și jertfelnicie pe care ni-l oferă nouă, celor de astăzi, se arată pe site-ul eparhiei, sf-esc.ro.