Hramul unei parohii românești din Paris

Data: 01 Feb 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale, a slujit duminică, 28 ianuarie, în Parohia românească „Sfinţii Trei Ierarhi” din La Courneuve, Paris, care și-a sărbătorit cu anti­cipație hramul.

Credincioşii s-au bucurat de prezenţa chiriarhului cu câteva zile îna­inte de pomenirea sfinţilor ocrotitori ai parohiei. Părintele Mitropolit Iosif a fost întâmpinat de tinerii parohiei îmbrăcaţi cu costumele tradiţionale autentice din mai multe zone ale ţării noastre, se arată pe pagina de Facebook a parohiei.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corala de copii a parohiei, care a participat şi a fost premiată acum două luni la Roma, cu prilejul Festivalului internaţional de colinde şi cântece patriotice.
După citirea Sfintei Evanghelii în limbile română şi franceză, ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură legat de pericopa evanghelică: Pilda nunţii fiului de împărat. Peste 250 de credincioşi care s-au pregătit în ultimele săptămâni prin Taina Spovedaniei şi 200 de copii şi tineri s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

La finalul slujbei, părintele paroh Mircea Filip a mulţumit IPS Părinte Mitropolit Iosif pentru purtarea de grijă ce o arată faţă de comunitatea românilor ortodocşi din La Courneuve şi i-a oferit un set de engolpioane pictate în Franţa, la Mănăstirea „Soborul Maicii Domnului” din Limours.