Ia românească a strălucit la Glodenii Gândului

Un articol de: Ziarul Lumina - 29 Iunie 2018

Sărbătoarea Naşterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul din acest an - 24 iunie - va rămâne ca o zi memorabilă în inima şi conştiinţa enoriaşilor din Parohia Glodenii Gândului. În această zi de mare sărbătoare, după săvârşirea Sfintei Liturghii şi a rugăciunii de mulţumire pentru darurile primite de la Dumnezeu, elevii merituoşi ai şcolii gimnaziale au fost premiaţi de către preotul paroh Vamanu Lucian.

Sub coordonarea dnei director Pantelimon Mariana şi a dnei prof. Paduraru Tatiana, au fost prezenţi 40 de elevi din clasele I-VIII ai Şcolii Glodenii Gândului ce au obţinut premiul I în anul şcolar 2017-2018. Bucuria ce a fost în inimile elevilor este rodul muncii şi a strădaniei din timpul anului şcolar.

Având în vedere că ziua de Sânziene este şi Ziua Iei româneşti, a făcut ca elevii să fie îmbrăcaţi în portul nostru tradiţional şi să aducă un plus de bucurie şi mândrie naţională participanţilor. În cuvântul rostit de pr. paroh Vamanu Lucian a fost evidenţiată importanţa şcolii, a educaţiei şi a lecturii, bucuria performanţei şi a muncii intelectuale şi remarcarea numărului mare de elevi care au luat premiul I. De asemenea, preotul paroh a mulţumit doamnei director şi întregului colectiv didactic pentru implicarea şi susţinerea proiectelor desfăşurate prin parteneriatul Biserică-Şcoală.

La premiere au fost prezenţi atât părinţii, cât şi bunicii, fraţii şi surorile participanţilor. La sfârşitul festivităţii s-a servit o gustare tuturor participanţilor. La final pr. paroh a anunţat şi începerea înscrierilor la Tabăra de vară „Vălătuci de prietenie”, organizată de Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, care se află la ediţia a IV-a, aceasta urmând să se desfăşoare în perioada 9-11 iulie 2018.

Acest eveniment a devenit deja o tradiţie în parohia ieşeană, alături de alte activităţi îndreptate spre bunăstarea spirituală a enoriaşilor Parohiei Glodenii Gândului.