Icoană din Ardeal la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”-Slobozia

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 13 Mai 2024

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit duminică, 12 mai, Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, județul Ialomița, informează TRINITAS TV.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre bucuria „celor ce nu au văzut și au crezut”: „Cuvintele spuse de Toma sunt o adevărată mărturisire de credință. Mântuitorul îi răspunde că fericiți sunt cei care nu au văzut și au crezut, după cum și tatălui copilului lunatic pe care Mântuitorul l-a vindecat la poalele Muntelui Tabor i-a spus că toate îi sunt cu putință celui ce crede. De data aceasta i se adresează lui Toma. Mântuitorul, după Învierea din morți, S-a arătat unui număr mare de ucenici. Ei sunt, de fapt, cei care mărturisesc adevărul Învierii”.

Credincioșii care au participat la slujbă s-au închinat la Icoana Maicii Domnului „Eleousa” de la Mănăstirea Parva, din județul Bistrița-Năsăud, adusă spre închinare la acest așezământ monahal în contextul sărbătoririi celui de-al doilea hram, „Izvorul Tămăduirii”.