Icoană din Bucovina în pelerinaj la o mănăstire din Bărăgan

Data: 07 Noiembrie 2023

Preasfințitul Părinte Episcop Vin­cențiu, împreună cu slujitorii Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și peste 6.000 de credincioși, dintre care 600 de elevi, au întâmpinat luni, 6 noiembrie, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, județul Ialomița, icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, ce a adus multă bucurie credin­cio­șilor din Bărăgan.

După oficierea slujbei de Te Deum la primirea icoanei făcătoare de minuni de la Sihăstria Râșcăi, Prea­sfințitul Părinte Episcop Vincențiu a mulțumit Înaltprea­sfin­țitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru dragostea arătată față de credincioșii din Eparhia Sloboziei și Călărașilor, prin trimiterea acestui odor duhovnicesc.

Toți cei prezenți au pornit apoi într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, cel mai vechi monument de artă religioasă din eparhie. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioșilor, alături de moaștele care se află în patrimoniul mănăstirii din Slobozia.

Pelerinajul a fost organizat cu ocazia sărbătoririi hramului „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” al străvechiului așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

În ziua sărbătoririi hramului, azi, 8 noiembrie, Sfânta Liturghie este săvârșită de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va rămâne spre închinare la mănăstire până luni, 13 noiembrie, se arată pe site-ul eparhiei, sfesc.ro.