„Icoana - fereastră deschisă către Cer” la Parohia Precista din Bacău

Un articol de: Ziarul Lumina - 20 Octombrie 2017

Parohia Precista din Bacău a organizat miercuri, 18 octombrie, evenimentul cultural-duhovnicesc intitulat „Icoana - fereastră deschisă către Cer” cu prilejul sărbătorii Sfântului Evanghelist Luca, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În prima parte a evenimentului, enoriași ai parohiei au participat la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia preotul paroh Mihail Tomozei a evidențiat rolul și importanța sfintelor icoane.
La final, credincioșii au ascultat câteva creații lirice alcătuite de IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care se regăsesc în volumul „Poeme - Meditații lirice la duminici și sărbători”, acesta fiind prezentat la finalul Liturghiei.

În ultima parte a acestui eveniment parohial, elevii clasei a II-a C, de la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza”, au ascultat o cateheză a părintelui Mihail Tomozei despre sfintele icoane. Li s-au oferit în dar, ca semn de binecuvântare și ca amintire a acestei zile, o icoană, ei fiind îndrumați totodată să participe la viața Bisericii, să îi aibă ca modele pe sfinți, să li se închine lor, sfinții fiind prietenii copiilor prin care se slăvește Dumnezeu.