Icoana Maicii Domnului „Siriaca” a ajuns din nou în Capitală

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 05 Decembrie 2023

Biserica „Sfântul Gheorghe”‑Nou din Capitală își va sărbători miercuri, 6 decembrie, hramul de iarnă închinat Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Credincioșii care trec pragul lăcașului de închinare bucureștean au bucuria de a participa, în perioada 4‑7 decembrie, la un bogat program liturgic, prilejuit și de aducerea în pelerinaj a Icoanei Maicii Domnului „Siriaca” de la mănăstirea prahoveană Ghighiu.

Luni, 4 decembrie, icoana a ajuns la biserica de la kilometrul 0 al Capitalei, delegația mănăstirii fiind întâmpinată de un sobor de slujitori ai sfântului lăcaș, condus de părintele paroh Emil Nedelea Cărămizaru. Cinstitul odor a fost așezat apoi în interiorul lăcașului de rugăciune spre închinarea credincioșilor, alături de racla ce adăpostește mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae.

Marți, 5 decembrie,a fost săvârșită slujba Utreniei de la ora 8:30, urmată de Sfânta Liturghie, iar seara, de la ora 18:00, va fi oficiată slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae.

Miercuri, în ziua hramului, evenimentele vor continua de la ora 8:30 cu slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae, Sfânta Liturghie și, la final, slujba Parastasului.

Icoana se va întoarce la Mănăstirea Ghighiu în ziua de joi, 7 decembrie, ora 20:00.