Ierarhi dobrogeni la întronizarea noului Mitropolit de Durostor

Un articol de: Marius Nedelcu - 05 Noiembrie 2020

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patri­ar­hul Bisericii Ortodoxe Române, și Înaltprea­sfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au participat sâmbătă, 31 octombrie, la întronizarea Înalt­preasfințitului Părinte Iacob, Mitropolitul de Durostor, din Patriarhia Bulgariei, informează basilica.ro.

Întronizarea noului Mitropolit de Durostor a avut loc în Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Silistra, Bulgaria, la finalul Sfintei Liturghii.

Preasfințitul Părinte Episcop Visarion i-a dăruit Înaltprea­sfințitului Părinte Iacob, noul Mitropolit de Durostor, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o cruce de binecuvântare, confecționată în atelierele Patriarhiei Române.

Mitropolitul Iacob I-a mulțu­mit lui Dumnezeu pentru că l-a onorat cu această slujire și le-a cerut tuturor să se roage cu stă­ruință pentru ca Dumnezeu să-l ajute să se ridice la încrederea acordată, informează basilica.ro.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iacob are 49 de ani și a fost ales în data de 25 octombrie de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare să-i urmeze în scaun vrednicului de pomenire Mitropolit Ambrozie, trecut la Domnul în urmă cu două luni.