„În fiecare dintre noi este şi fiul cel bun, şi fiul cel rău”

Un articol de: Andrei Fărcaş - 21 Feb 2022

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica Parohiei Certeze din Protopopiatul Oaş, duminică, 20 februarie. Cu acest prilej, preotul paroh Dorin Rareş Tămaş şi credincioşii din comună au primit binecuvântarea începerii demersurilor pentru construirea unui nou lăcaş de închinare. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Theologos”, dirijat de arhid. Adrian Dobreanu, iar la chinonic a cântat corul bisericii.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a rostit un cuvânt de învăţătură, pornind de la pasajul evanghelic al duminicii, de la Sfântul Evanghelist Luca, a Întoarcerii Fiului risipitor. De asemenea, a vorbit credincioşilor despre perioada Triodului şi a Postului Mare. „Unii suntem risipitori, alţii suntem mai silitori, unii suntem mai corecţi, cu conştiinţă care ne ţine într-o stare de veghe. Dacă privim mai atent şi retrospectiv viaţa noastră, vom constata că în fiecare dintre noi este şi fiul cel bun, şi fiul cel rău. Suntem şi cu Dumnezeu, dar uneori mai risipim din darurile Lui”, a spus ierarhul.

La final, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a vizitat împreună cu oficialităţile, preotul paroh şi consilierii parohiali noua capelă construită de curând, precum şi locul pe care va fi amplasată noua biserică şi a binecuvântat începerea demersurilor pentru ridicarea ei, de faţă fiind şi arhitectul ales pentru realizarea proiectului.