În memoria copiilor care nu mai sunt

Un articol de: Raluca Brodner - 24 Mai 2013

Şi în acest an, copiii plecaţi prea devreme dintre noi vor avea parte de o zi numai a lor, marcată de organizaţia E.M.M.A. prin Ziua părinţilor de îngeri, singurul eveniment din România şi cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecaţi dintre noi.

Aflat la a şasea ediţie, evenimentul se va desfăşura simultan în 17 oraşe din ţară şi 4 din străinătate (Anglia, Franţa şi Germania), duminică, 26 mai, începând cu ora 17:30.

Părinţii, apropiaţii acestora şi susţinătorii E.M.M.A. vor aprinde lumânări în memoria copiilor şi vor înălţa simultan, în toate cele 21 de oraşe, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire. În Bucureşti, evenimentul se va desfăşura în parcul IOR, intrarea dinspre intersecţia străzilor Baba Novac şi Câmpia Libertăţii. Invitaţi speciali sunt copiii din Corul Nostalgia. „Ca în fiecare an, şi anul acesta încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil suportul emoţional de care au nevoie. Din proprie experienţă ştiu că nici un om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii“, a declarat Bianca Brad, fondatoarea organizaţiei E.M.M.A.

Pentru mai multe informaţii puteţi scrie pe contact@organizatiaemma.ro.