„În temniţă am fost şi aţi venit la Mine”, implementat la Bacău

Un articol de: Constantin Ciofu - 01 Noiembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, un grup de maici de la Centru eparhial Roman l-a cinstit pe Sfântul Dimitrie cel Nou, sâmbătă, 27 octombrie 2018, în mijlocul deţinutelor din cadrul Penitenciarului Bacău.

În cadrul acestei activităţi, a fost săvârşită mai întâi Sfânta Liturghie în capela penitenciarului. Maicile prezente au oferit pachete cu dulciuri, îmbrăcăminte, cărţi de rugăciune, icoane s.a din partea Fundaţiei „Episcop Melchisedec” - filiala Roman tuturor deţinutelor participante la slujbă. „A fost o sărbătoare specială, cu o încărcătură emoţională aparte. Cântările noastre au fost udate cu lacrimi de bucurie. Ne-am rugat şi ne-am împărtăşit împreună cu Sfintele Taine. Le-am încurajat pe deţinute, le-am îndemnat la rugăciune şi la răbdare.

Mulţumim comisarului-şef Sorin Dîrţu, directorul Penitenciarului Bacău, şi părintelui misionar de caritate Daniel Maşala pentru că ne-au facilitat o astfel de experienţă”, a declarat monahia Dionisia Schiopu, directorul fundaţiei romaşcane.