Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim la ceas aniversar

Data: 31 Martie 2023

Miercuri, 29 martie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a sărbătorit împlinirea vârstei de 69 de ani.

Cu acest prilej, ierarhul a asistat la slujba Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfințite, după care a urmat o slujbă de Te Deum, ca mulțumire adusă lui Dumnezeu la aniversarea zilei de naștere a chiriarhului de la Roman și pentru binefacerile revărsate asupra clerului și credincioșilor din această binecuvântată de Dumnezeu eparhie.

În cuvântul adresat celor pre­zenți, în numele membrilor ad­minis­trației eparhiale și al preoților și credincioșilor din eparhie, părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, a evidențiat câteva aspecte din viața Înaltprea­sfinți­tului Părinte Ioachim, așezând devenirea sa duhovnicească și vocațio­nală nu sub semnul timpului, ci sub semnul vremii care pregătește pe om pentru a concentra în sine har din harul lui Dumnezeu și care îi oferă cadrul în care acesta își trăiește viața în duhul lui Dumnezeu.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a vorbit despre emoția pe care o simte în această zi și a îndemnat pe cei prezenți să cinstească în ziua nașterii și pe părinții care i-au născut, aceasta fiind o datorie sfântă.

Totodată, a mărturisit auditoriului faptul că toată viața s-a rugat ca Dumnezeu să Se regăsească în faptele pe care le-a săvârșit, iar timpul petrecut pe pământ să fie un timp al mântuirii.

La finalul evenimentului, în Sala „Sfântul Ierarh Dosoftei” aflată în proximitatea Catedralei Arhiepiscopale, părintele Ciprian-Ioan Ignat, secretar eparhial, a lansat volumul „Dipticele sufletului meu - ­chipuri de ierarhi și preoți”, apărut la Editura Filocalia, ce poartă semnătura Înaltprea­sfin­țitului Părinte Ioachim, volum ce a fost dăruit de autor tuturor celor prezenți.