Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Petru şi-a sărbătorit ocrotitorul

Un articol de: Silviu Dascălu - 15 Iulie 2020

Mitropolia Basarabiei s-a aflat zilele trecute în sărbătoare, în 12 iulie fiind sărbătoriţi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel după calendarul neîndreptat, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei. Cu acest prilej, Înaltprea­sfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, şi-a sărbătorit ocrotitorul. Ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie duminică în Paraclisul mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău. La final, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre cinstea de care se bucura Sfântul Petru între Apostoli. 

Ierarhul a amintit că la întrebarea pusă de Hristos Apostolilor despre cine cred ei că este, Sfântul Apostol Petru a vorbit în numele tuturor și a zis: „Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu” (Matei 16, 16).

„La acel răspuns Iisus l-a numit piatra de temelie a Bisericii și i-a încredințat cheile Împărăției cerurilor, care semnifică puterea de a lega și dezlega păcatele. Sfântul Apostol Petru a fost predicatorul principal și reprezentantul Apostolilor în fața autorităților iudaice. Dintre toți Apostolii, lui i s-au atribuit puteri extraordinare, precum tămăduirea bolnavilor, învierea morților, până și umbra lui era tămăduitoare (Fapte 5, 15).”

După Sfânta Liturghie, Înalt­prea­sfințitul Părinte Petru a fost felicitat de ierarhii din Sinodul mitropolitan, precum şi de alți colaboratori și credincioşi.