Inaugurarea cursurilor la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 04 Octombrie 2019

În ziua de prăznuire a Acoperământului Maicii Domnului, Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a organizat deschiderea solemnă a cursurilor pentru noul an universitar 2019-2020.

Evenimentul a debutat în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galaţi cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi profesori universitari, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos a oficiat slujba de Te Deum la deschiderea unui nou an universitar. 

Înaltpreasfinţia Sa s-a rugat împreună cu soborul slujitor pentru ca Dumnezeu să ofere ajutorul Său studenţilor şi masteranzilor în dobândirea învăţăturilor bune şi atât de necesare.

La programul liturgic din catedrală au participat profesori, studenţi şi masteranzi teologi, precum şi credincioşi. În continuare, în Aula „Episcop Melchisedec Ştefănescu” a facultăţii gălățene, Înaltpreasfinţia Sa a transmis şi un cuvânt de binecuvântare tuturor cursanţilor învăţământului universitar şi post­universitar, precum şi conducerii Universităţii „Dunărea de Jos” şi întregului corp didactic.