Inaugurarea grădinii Academiei Române - Filiala Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 30 Iunie 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat vineri, 28 iunie, la inaugurarea grădinii Academiei Române - Filiala Cluj-Napoca. Ierarhul, care este membru de onoare al Academiei Române, a binecuvântat placa comemorativă care înscrie numele tuturor președinților filialei clujene a Academiei Române și a rostit o rugăciune de binecuvântare a lucrărilor de restaurare, amenajare și punere în valoare a grădinii interioare de la sediul Academiei. 

„Grădina scripturistică reprezintă frumusețea absolută, care este Bunul Dumnezeu. Prin urmare, grădina noastră de pe pământ - în cazul de față grădina Academiei - este o reflexie a grădinii Raiului, care ni se spune că este veșnică”, a spus ierarhul.

Cu acest prilej, au mai vorbit acad. Ioan Aurel Pop - președintele Academiei Române, prof. dr. Marius Traian Bojiță - președintele Fundației „Transilvania Leaders”, subprefectul județului Cluj - ing. Florentin Burz, acad. Marius Porumb și acad. Doru Pamfil - președintele Academiei Române - Filiala Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentului a fost acordată „Diploma Merit Cultural” persoanelor implicate în lu­crările de restaurare. La final, Asociația Cultu­rală „Alexandru Fărcaș” din Cluj-Napoca a oferit un moment muzical special.