Inaugurarea grădiniței cu program prelungit din Răscruci

Un articol de: Darius Echim - 07 Martie 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhi­episcopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat marți, 5 martie, la inaugurarea noii grădinițe cu program prelungit „Ana și Codiță” din localitatea Răscruci, comuna Bonțida, județul Cluj.

Părintele Mitropolit Andrei a săvârşit slujba Sfeștaniei și a binecuvântat edificiul care găzduiește noua grădiniță cu program prelungit din Răscruci. Alături de ierarh s-au aflat consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol - arhidia­conul Claudiu Grama, protopopul de Cluj I - preotul Dan Hognogi, parohul co­munității din Răscruci - preotul Dan Balog, și alți preoți din împrejurimi.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și a apreciat faptul că se investește în educație, felicitând comunitatea și pe toți cei implicați în materializarea acestui proiect.

La eveniment au luat parte reprezen­tanți ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, oficialități locale și județene, precum și alți invitați, în frunte cu inspectorul școlar general al ISJ Cluj - prof. Marinela Marc, președintele Consiliului Județean Cluj - Alin Tișe, primarul comunei Bonțida - Aurel Emil Cărhaţ, și directorul Școlii Profesionale Răscruci - prof. Ioana Suliţeanu.

Noua unitate de învățământ preșcolar din Răscruci are o capacitate de 80 de locuri și a fost construită de Primăria Comunei Bonțida, de care aparține administrativ teritorial localitatea Răscruci, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj.