Inaugurarea Librăriei Ortodoxe „Pr. Gabriel Cocora” la Buzău

Un articol de: Pr. Dragoș Mihai Olteanu - 13 Octombrie 2018

Librăria Ortodoxă „Pr. Gabriel Cocora”, situată la etajul 1 al clopotniței din vecinătatea Catedralei Arhiepiscopale „Înălța­rea Domnului” din Buzău, a fost inaugurată joi, 11 octombrie 2018. Cu acest prilej, Înalt­preasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat slujba de binecuvântare a spațiului cultural-bisericesc. În continuare, a avut loc lansarea volumului „Printre rânduri - pași prin istorie”, care reunește o serie de articole de opinie și documentare publicate de pr. Alexandru Pripon, secretar eparhial, în ultimii zece ani, în Ziarul Lumina al Patriarhiei Române.

La eveniment au participat consilieri și inspectori eparhiali, părinți protoierei, alți membri ai Administrației arhiepiscopale, precum și oameni de cultură buzoieni.

Librăria Ortodoxă „Pr. Gabriel Cocora” oferă un cadru elegant pentru iubitorii de cărți și obiecte bisericești. Toți cei interesați pot achiziționa de aici cărți duhovnicești și teologice, cărți de slujbă și de rugăciuni, CD-uri, DVD-uri, icoane, candele, cruci și alte obiecte de cult.

În cuvântul său, ierarhul a vorbit despre necesitatea unei astfel de librării în orașul Buzău și i-a felicitat pe ostenitorii Serviciului colportaj, care au contribuit la realizarea acestui proiect.

„Nădăjduim că simbioza dintre Ceainăria Culturală și Librăria Ortodoxă este de bun augur și că toți cei care vor alege, intrând pe Aleea Episcopiei, să zăbovească aici vor reuși să uite problemele cotidiene, care ne distrag atenția de la esențial. Or, esențialul înseamnă să ne ocupăm de partea sufletească, ce presupune și cultură, și rugăciune. Ambele pot fi găsite în această ambianță frumoasă, pe care ne-am străduit să o creăm în spațiul eparhiei noastre”, a spus ierarhul.