Inaugurarea Pieței regionale și transfrontaliere din Slobozia Mare, Republica Moldova

Data: 10 Noiembrie 2021

În data de 8 noiembrie, Piața regională și transfrontalieră din Slobozia Mare a fost sfințită de un sobor de preoți din Episcopia Basarabiei de Sud. La eveniment au fost pre­zenți primarul localității, Valentina Carastan, membrii APL și sătenii localității, precum și Preasfințitul Părinte Episcop Veniamin al Basarabiei de Sud, transmite Biroul de presă al eparhiei.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Veniamin a felicitat autoritățile locale și pe primar pentru acest proiect, întrucât contribuie la creșterea calității vieții și la promovarea producătorilor locali din diferitele domenii de activitate.

„Trebuie să trăim frumos și să avem un mod de viață sănătos, iar spațiile amenajate în această piață sunt necesare pentru promovarea produselor cultivate cu responsabilitate și hărnicie de către gospodarii harnici și inimoși din această localitate importantă din zona de sud a Basarabiei. E la modă să ne alimentăm corect, să mâncăm alimente bio, dar sunt ignorați țăranii, cei care produc aceste produse”, a arătat Preasfințitul Părinte Veniamin.

La final, primarul localității, Valentina Carasan, a mulțumit Preasfințitului Părinte Veniamin pentru grija părintească, exprimân­du-și speranța ca această piață să aducă mult folos tuturor localnicilor și oaspeților altor localități din Republica Moldova și din România.