Inaugurarea Școlii „Episcop Ioan Mețianu” din orașul Arad

Un articol de: Pr. Lect. Dr. Filip Albu - 06 Septembrie 2022

Anul școlar a fost început luni, 5 septembrie, și de primii elevi ai Școlii „Episcop Ioan Mețianu” din orașul Arad, inaugurată anul acesta de către Universitatea „Aurel Vlaicu” și Arhiepiscopia Aradului.
Două clase pregătitoare au început anul școlar 2022-2023 într-o atmo­sferă festivă, în prezența invitaților, a părinților, alături de cadrele didactice. Au împărtășit bucuria lor și Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului; subprefectul Aradului, Doru Sinaci; vicepreșe­dintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar; primarul Aradului, Călin Bibarț; inspectorul școlar general Marius Gondor, gazdă fiind decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, preotul profesor dr. Cristinel Ioja.

Rectorul Ramona Lile a punctat importanța acestui moment pentru universitatea arădeană de stat: „Este un vis împlinit pentru Universitatea «Aurel Vlaicu» din Arad, din care fac parte acești copii minunați care au venit la școala noastră pentru a se educa și a pătrunde în tainele cunoaș­terii. Mulțumim părinților pentru că ne-au ales pentru copiii lor, mulțu­mim celor care și-au adus aportul la înființarea acestei școli. În mod special mulțumim Arhiepiscopiei Aradului, colegilor de la Facultatea de Teologie al căror sprijin necondiționat ne-a ajutat să ajungem la acest moment”.

IPS Părinte Arhiepiscop Timotei a transmis cuvântul de binecuvântare și de felicitare pentru demararea proiectului: „Prin această nouă școală se pun bazele unui învățământ integrativ, în care partea informativă este dublată și de o educație creștină, în spiritul Tradiției noastre bisericești și naționale. Se reiterează astfel moștenirea înaintașilor noștri, care au subliniat legătura vie dintre Biserică și Școală”.