Începe Concursul Internațional „George Enescu”

Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 02 Septembrie 2022

Duminică, 4 septembrie, la Ateneul Român va avea loc concertul de deschidere a Concursului Internațional „George Enescu”, eveniment ce se desfășoară în perioada 4-18 septembrie. Concertul de deschidere este și parte a Stagiunii de vară Euroradio, proiect al European Broascasting Union, reunind concerte și recitaluri derulate la cele mai importante festivaluri europene.

Concursul Internațional „George Enescu” este una dintre cele mai importante platforme de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, fiind gândit ca un eveniment care completează natural Festivalul „George Enescu”. Concursul contribuie și la promovarea muzicii enesciene, întrucât sonatele și suitele compozitorului constituie probă obligatorie pentru cei care ajung în semifinale. Prima ediție a avut loc în 1958, iar în prezent se desfășoară o dată la doi ani.

Atât concertul de deschidere a ediției 2022, cât și cele cinci recitaluri susținute de membri ai juriilor și laureați ai edițiilor precedente, precum și cele trei finale cu orchestră vor fi transmise live de Radio România Muzical. De asemenea, parte dintre transmisiunile în direct vor putea fi ascultate și la Radio România Cultural.