Început de an școlar mai bun pentru elevi vâlceni

Un articol de: Pr. Ioniță Apostolache - 22 Septembrie 2020

Perioada începutului de an şcolar a fost marcată prin mai multe activităţi sociale, organizate sub oblăduirea Arhiepiscopiei Râmnicului. Săptămâna trecută, preotul Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al  Departamentului de misiune pentru rromi, în parteneriat cu Asociația „Popa Soare” din București, a oferit tablete conectate la internet gratuit unor elevi din localitatea Ocnele Mari, județul Vâlcea, care nu au posibilitatea de a participa la cursurile on-line desfășurate la nivelul unității de învățământ. 

De asemenea, copiii de la Grădinița „Toți Sfinții” din Râmnicu Vâlcea au primit ghiozdane și rechizite din partea parohiei.  „Acest așezământ educațional confirmă bunul nume ce l-a dobândit în cei peste 100 ani de existenţă, sub mantia ocrotitoare a parohiei, contribuind permanent la formarea și modelarea a numeroase  generații de râmniceni, prin cultivarea în inima şi mintea copiilor a valorilor reale precum iubirea, bunătatea, răbdarea, modestia”, a subliniat preotul paroh Mihai Cârstea de la Biserica „Toţi Sfinţii” din Râmnicu Vâlcea.

Preotul Ioan Tițu de la parohia vâlceană Galicea a oferit rechizite și ghiozdane mai multor elevi care provin din medii defavorizate. Sprijinul parohiei nu se îndreaptă doar către acești copii, întrucât, de-a lungul timpului, la Galicea generații întregi de tineri au participat la Școala de duminică, desfășurând activități care au drept scop dezvoltarea personală, dar și cultivarea unor aptitudini.  

De asemenea, copiii din centrul rezidențial al Fundației „Inimă pentru inimă” din localitatea Goranu au primit ghiozdane noi din partea parohiei. Darurile au fost împărţite la biserica parohială, după slujba Sfintei Liturghii.