Încheierea anului școlar la Colegiul Ortodox din Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 16 Iunie 2023

La Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca a avut loc joi, 15 iunie, festivitatea de încheiere a anului școlar pentru cei 239 de elevi din clasele IX-XI de la specializările Teologie Pastorală, Științe ale Naturii și Filologie. Festivitatea s-a desfăşurat în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, în pre­zența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramu­reșului și Sălajului, a Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a arhimandritului Efrem Vatopedinul, starețul Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos, a cadrelor didactice și a părinților elevilor.

Cei mai buni elevi au fost pre­miați pentru rezultatele obți­nute la învățătură și la concursurile și olimpiadele la care au participat în acest an școlar. Cu acest prilej, diriginții lor i-au felicitat și le-au oferit diplome și cărți.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei le-a vorbit elevilor despre marii Părinți duhovnicești, iar arhim. Efrem i-a îndemnat pe elevi să pună accent pe învățătură, dar să nu uite de învățătura lui Hristos, iar pe profesori i-a îndemnat să se roage pentru elevii lor la fel cum o fac pentru copiii lor.

Pr. Liviu Vidican-Manci, directorul instituției de învățământ, i-a oferit oaspetelui din Sfântul Munte Athos o icoană cu Maica Domnului pictată pe sticlă de unul din elevii colegiului. Arhim. Efrem Vatopedinul a oferit elevilor care au primit premiul I câte o icoană cu Maica Domnului din Sfântul Munte ­Athos, iar celorlalți tineri câte o cruciuliță.