Încheierea cursurilor clericale din Mitropolia Olteniei

Un articol de: Pr. Teodor Marcu - 03 Septembrie 2023

Festivitatea de absolvire a cursurilor clericale pentru definitivat și gradul al II-lea, promoția 2023, pentru clericii din Mitropolia Olteniei, a avut loc joi, 31 august, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfân­tul Grigorie Teologul” din Craiova. 

La eveniment au participat Înalt­­prea­sfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, Înaltprea­sfin­țitul Pă­rinte Varsanufie, Arhi­episcopul Râm­nicului, Prea­sfinți­tul Părinte Ni­codim, Episcopul Severinului și Stre­­haiei, părinți consilieri și protoierei, dar și personalul didactic și conducerea Seminarului Teologic și a Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova.

Cursurile s-au desfășurat în peri­oada 21 august - 1 septembrie, fiind predate de părinții profesori de la Facultatea de Teologie a Universită­ții din Craiova. Anul acesta s-au înscris aproximativ 50 de preoți din Mitropolia Olteniei. Aceste cursuri s-au desfășurat sub coordonarea părintelui Adrian Lupu, consilier eparhial. 

Programul festivității de absolvire a fost prezentat de pr. Bogdan Băcescu și a prevăzut momente muzical-culturale, în interpretarea corului format din preoții cursanți, condus de pr. lect. dr. Adrian Mazilița și lect. dr. Victor Șapcă. 

Părintele Mitropolit Irineu a ținut un cuvânt de învățătură preoților, vorbindu-le despre bucuria organizării acestor cursuri de perfecționare și de adâncire a învățăturilor de credință: „Aceste cursuri reprezintă un prilej de aducere aminte și de apro­fundare a învățăturilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos și ale Sfinților Părinți ai Bisericii Ortodoxe. Întotdeauna ne dorim să învățăm mai mult pentru că așa a sădit Dumnezeu în interiorul nostru setea după adevăr, bine și frumos. Prin cursu­rile acestea ne pregătim continuu să ne perfecționăm atât din punctul de vedere al vieții liturgice, 
cât și al vieții teologice în sine”.