Încurajare în câmp gospodăresc pentru o parohie din Tulcea

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 10 Iunie 2024

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârșit duminică, 9 iunie, Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Tulcea. La slujbă, ierarhul a fost înconjurat de slujitorii bisericii, participând și numeroși credincioși din parohie. Au fost pomeniţi ctitorii lăcașului și s-au rostit rugăciuni pentru binefăcătorii şi susţinătorii de azi ai parohiei.

În cuvântul de învățătură, Prea­sfinția Sa a tâlcuit Evanghelia zilei, vorbindu-le credincioșilor despre orbirea trupească și orbirea sufletească și despre faptul că Hristos Mântuitorul este „Lumina lumii”.

La finalul slujbei, Episcopul Tulcii a vizitat şantierul de lucrări al aşezământului social şi al capelei funerare aflat în curtea bisericii. Singura biserică din municipiul Tulcea ocrotită de Sfinții Împărați Constantin și Elena, aceasta a fost construită în perioada 1874-1876, în ultimii ani ai dominației otomane asupra Dobrogei. Anul acesta biserica împli­nește 150 de ani de la punerea pietrei de temelie.