Încurajare pentru o comunitate afectată de inundații

Un articol de: Marius Nedelcu - 09 Iulie 2019

Credincioșii parohiei argeșene Rucărul de Jos au fost vizitaţi duminică de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae” împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a amin­tit de dragostea rucărenilor pentru biserica lor, precum și de sacrificiile făcute de înaintași pentru păstrarea credinței strămo­șești în această localitate de graniță a Eparhiei Argeșului și Muscelului.

După oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a vizitat zona afectată de inundațiile care au avut loc în comuna Rucăr la sfârșitul săptămânii trecute. Ierarhul a dispus ca prin Sectorul social-filantropic și de misiune al eparhiei să fie organizată în toate parohiile din Protopopiatul Câmpulung Muscel o colectă de ajutorare a familiilor greu încercate.

Biserica Parohiei Rucărul de Jos a fost construită în perioada 1890-1894, în locul unei biserici datând din anul 1749. În anul 1916, în timpul ocupației germane, biserica a fost transformată în închisoare pentru prizonieri.