Incursiune în istoria scrierii românești

Un articol de: Marius George Coșarcă - 18 Noiembrie 2019

Concursul „Primii cărturari ai limbii române”, din cadrul proiectului „Ctitori de cultură românească”, a fost iniţiat de Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, având ca parteneri: Şcoala Gimnazială Nr. 77, Seminarul Teologic Ortodox din Bucureşti, Biblioteca Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopia Bucureştilor – Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul, Protopopiatul Sector 2 Capitală, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari, Asociaţia Părinţi-Profesori de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti. 

Pe tot parcursul acestuia, în vederea realizării materialului, au avut loc activităţi, vizite la biblioteci şi muzee. Festivitatea de premiere a avut loc în data de 30 octombrie 2019, în sala de festivităţi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, sub coordonarea profesoarei Sorina Ciucă.

La acest concurs, Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez” din Bucureşti a participat cu două proiecte, realizate de elevii claselor a X-a A, B, şi C, care au obținut Menţiune și Mărturie.

În data de 11 noiembrie 2019, a avut loc prezentarea tuturor materialelor PowerPoint la Biserica Iancu Vechi-Mătăsari din București, moment cu care acest concurs s-a încheiat.