Îndemn la rugăciune pentru post

Un articol de: Ziarul Lumina - 01 August 2017

Preacuvioși și Preacucernici Părinți, iubiți credincioși,
Postul Adormirii Maicii Domnului (1-15 august) este o perioadă special rânduită de Biserică încă din vechime pentru a spori în viața duhovni­cească și a ne apropia de Dumnezeu prin virtute.

În aceste două săptămâni de post, îndemnăm părintește pe toți frații și surorile din cinul monahal, pe preoții și pe cre­dincioșii eparhiei noastre ca, împreună, să înălțăm rugăciune stăruitoare către Bunul Dumnezeu și către Preasfânta Născă­toare de Dumnezeu pentru pacea lumii, pentru înmulțirea dra­gostei, pentru luminarea minții și pentru sporirea noastră, a tuturor, în nădejde, în credință și în toate faptele bineplăcute Lui și Maicii Preacurate!

De asemenea, solicităm slujitorilor sfintelor altare din epar­hie ca, în fiecare seară din acest post, să oficieze, alternativ, Acatistul și Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și, cu toții, să stăruim în rugăciune sfântă pentru înmulțirea dra­gostei pe pământ, pentru pacea dintre oameni și din suflet și pentru ca Bunul Dumnezeu să reverse peste întreaga lume harul și darurile Sale cele bogate!

„Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu şi părtăşia Sfântului Duh să fie cu voi, cu toţi!” (II Corinteni 13, 13).

Cu părintească dragoste,

† Ioan,
Mitropolitul Banatului