Industria alimentară, grav afectată de produsele contrafăcute

Data: 20 Feb 2009

Contaminări alimentare de tipul celei a laptelui cu melamină în China sunt repetabile, iar autorităţile sanitare nu pot să facă mare lucru împotriva lor, au estimat experţi americani, potrivit AFP. „Nu putem inspecta totul“, a afirmat Steve Solomon, director regional adjunct al Agenţiei americane de reglementare a alimentaţiei (FDA). El le-a împărtăşit colegilor săi „neliniştea“ sa în faţa ameninţărilor pe care i le suscită „viitoarea melamină despre care nu ştie cu ce va semăna“. „Contrafacerea în industria alimentară mondială este o problemă majoră, valoarea fraudelor în acest domeniu fiind estimată anual la circa 50 de miliarde de dolari“, a explicat John Spink de la Food Safety Policy Center din cadrul Universităţii de stat din Michigan. În timp ce multe din aceste produse contrafăcute nu au consecinţe asupra sănătăţii, în cazul unui produs care se distribuie cu indicaţia că provine din agricultura biologică, fără însă ca el să fie astfel în realitate, contrafacerea poate fi, totuşi, foarte periculoasă, potrivit expertului.