Informare despre situațiile de urgență la Seminarul din Iași

Data: 22 Martie 2023

Luni, 20 martie, într-o atmosferă completată de jovialitatea tinerilor elevi seminariști, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași s-a desfă­șurat o nouă activitate în domeniul situațiilor de urgență, informează doxologia.ro.

Acțiunea a presupus exemplificarea acordării măsurilor de prim ajutor, a modului de comportament ce trebuie adoptat în timpul producerii unui incendiu, a unui cutremur și a altor situații de ur­gență, precum și utilizarea unui stingător.

În baza „Protocolului de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași la acți­une au participat reprezentanții ISU Iași, aproximativ 100 de elevi, cadre didactice, cei doi pedagogi ai seminarului, alături de părintele director Constantin Simiraș.

Centrul eparhial a fost reprezentat de părintele Marius Burghelea - directorul departamentului SSM/PSI-SU/GDPR.

Discuțiile au fost interactive, elevii și cadrele didactice manifestând un interes deosebit în deprinderea de noi cunoștințe.