Înnoire într-o parohie din Mehedinți

Un articol de: Alexandru Cătălin Trăilescu - 10 Octombrie 2023

În după-amiaza zilei de 8 octombrie, Prea­sfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a poposit în satul Giurești din Protopopiatul Baia de Aramă, județul Mehedinți, pentru a sfinți biserica paraclis a comunității. La sosire, ierarhul a fost întâmpinat de numeroși enoriași, dar și de un sobor de preoți.

După slujba de sfințire săvârșită de Episcopul Severinului și Strehaiei, părintele Vasile Ganțu, protopopul din Baia de Aramă, a dat citire actului de sfințire, iar apoi a vorbit oamenilor despre greutăţile întâmpinate la restaurarea lăcașurilor de cult. De asemenea, părintele Daniel Rață, parohul comunității, a mulțumit tuturor celor care s-au ostenit și au ajutat în lucrările săvârşite.

În cuvântul de încheiere, Preasfințitul Părinte Nicodim a lăudat credința și hărnicia sătenilor, și mai ales dorința acestora pentru finalizarea lăcașului de cult, și i-a acordat părintelui Daniel Rață rangul de iconom stavrofor, iar edilului localităţii şi celorlalţi ctitori, gramate de vrednicie.