Înnoire și binecuvântare în parohia arădeană Cărand

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 21 August 2023

În Duminica a 11-a după Rusalii, 20 august, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a poposit în Parohia Cărand, Protopopiatul Sebiș, județul Arad, unde a săvârșit rânduiala binecuvântării lucrărilor de renovare care s-au realizat la biserică, casa parohială și a sfințit o troiță.

După momentele de împlinire pentru comunitate, chiriarhul arădean a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Buna Vestire”, înconjurat de un sobor de slujitori. Din sobor au făcut parte pr. Beni Ioja, protopopul Sebi­șului, pr. Daniel-Mirel Dumitru de la Parohia Chișineu Criș, pr. Flavius David de la Parohia Seliș­tea, pr. paroh dr. Flo­rin-Ioan Gașpar și arhid. Emanuel-Ioan Proniuc, secretar eparhial.

În cuvântul de învățătură, Înalt­preasfinția Sa a vorbit despre tema „iertarea greșelilor” (în baza citirilor scripturistice ale duminicii: 1 Corinteni cap. 9; Matei cap. 18) prin care credinciosul va găsi justificarea în conștiința proprie potrivit căinței sau ispășirii celui ce încalcă rânduiala binelui. La finalul Sfintei Liturghii, părintele Florin-Ioan Gașpar, parohul comu­nității ortodoxe din Cărand, a fost hirotesit sachelar, în semn de apreciere pentru toată strădania depusă pentru înfrumusețarea complexului parohial.