Înnoire și binecuvântare în Parohia Zorlențu Mare

Data: 12 Septembrie 2023

Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci a fost pentru credincioșii comunei Zorlențu Mare din Protopopiatul Reșița una istorică, întrucât a fost prezent în mijlocul lor Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caran­sebeșului, care a binecuvântat lucrările realizate în ultima perioadă la exteriorul bisericii parohiale. 

Ierarhul a săvârșit slujba de sfințire pentru exteriorul sfântului lăcaș care în ultima perioadă a fost renovat și înfrumusețat, precum și icoanele exterioare, după care a oficiat Sfânta Liturghie în biserica ocrotită de Maica Domnului. 

Tot cu această ocazie ierarhul a binecuvântat și capela mortuară cu hramul „Învierea Domnului”, ridicată în apropierea bisericii, o anexă din curtea sfântului lăcaș, precum și o troiță ce se află în centrul localității. Pentru a marca începutul noului an școlar, Preasfințitul Părinte Lucian a binecuvântat și Sala de sport „Alina Vuc” a Școlii Gimnaziale din Zorlențu Mare, ridicată recent pentru elevii din localitate. Pentru misiunea ce o desfășoară în Parohia Zorlențu Mare, părintele paroh Ilie Adrian Murariu a fost hirotesit iconom, iar cei care s-au implicat în viața bisericii au primit distincții.