Înnoire și binecuvântare la Parohia Comlăuș din județul Arad

Un articol de: Pr. Lect. Dr. Filip Albu - 26 Iunie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a poposit duminică, 25 iunie, în Parohia Comlăuș, județul Arad, pentru a binecuvânta lucrările de renovare exterioară și interioară să­vârșite la biserica parohială, răspunzând astfel invitației părintelui paroh Ioan Vand.

Sfânta Liturghie a fost precedată de săvârșirea rânduielii de binecuvântare, prin citirea rugăciunilor, înconjurarea bisericii și stropirea cu agheasmă mare.

În cuvântul de învățătură, Înalt­preasfinția Sa a vorbit despre „Încredere în pronia cerească” (Romani cap. 5; Matei cap. 6) în raport cu grijile vieții, arătând că Dumnezeu are grijă de ceea ce a creat, omul fiind încoronarea celor aduse la existență, având tocmai menirea ca să le desă­vârșească după voia divină.

Părintele paroh Ioan Vand a primit rangul de iconom stavrofor, iar părintele Lucian-Ioan Ștefănuț, pe cel de iconom.

La final, părintele paroh Ioan Vand a mulțumit Înaltprea­sfinți­tului Părinte Timotei pentru pre­zență și binecuvântare, făcând și o dare de seamă despre activitatea gospodărească realizată în parohie în cei nouă ani de slujire, descriind sprijinul material primit atât din partea credincioșilor, cât și din ­partea primăriei, reprezentată cu acest prilej de primarul Daniel Tomuța, mulțumindu-le și acestora pentru implicare.

Lucrările realizate la biserica parohială au constat în zugrăveli exterioare, repararea crucilor de pe clopotniță, montarea unui sistem electrificat pentru clopote, pavoazarea limitrofă a bisericii, ac­țiuni de îndepărtare a igrasiei de la soclu și refacerea brâului de pic­tură, prin osteneala părintelui Cornel Ilica, fiu al parohiei, re­con­diționarea iconostasului și a mobilierului de incintă, ridicarea unei noi case parohiale. La acestea se adaugă și finalizarea capelei din cimitir și a aleilor aferente. Ca semn concret al mul­țumirii, părintele paroh i-a dăruit Arhiepiscopului Aradului o icoană argintată cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos.