Înnoire și binecuvântare pentru credincioșii unei parohii argeșene

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 15 Noiembrie 2022

Comunitatea restrânsă a Parohiei Glâmbocel Deal din comuna Bogați, Protoieria Topoloveni, județul Argeș, a trăit duminică alese clipe de bucurie duhovnicească. În perioada 2005-2022, cu multe eforturi, membrii parohiei au ridicat o biserică de zid ce a fost așezată sub ocrotirea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur și a Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel.

În ziua de pomenire a primului ocrotitor spiritual al lăcașului de cult, credincioșii au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înalt­preasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a săvârșit slujba de târnosire a noii biserici. După acest moment așteptat cu nerăbdare de întreaga comunitate, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, precum și o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului lăcaș trecuți la Domnul. În cuvântul de învă­țătură rostit, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța ridicării unui lăcaș de rugăciune pentru enoriașii unei parohii.

Pe parcursul celor 17 ani, patru preoți și-au adus contribuția la zidirea acestei biserici, fiind sprijiniți îndeaproape de autoritățile locale, de enoriași și de alți credincioși. În semn de apreciere, ierarhul a oferit rangul de iconom stravrofor preotului paroh Mihail Stelian Stan și distincția „Crucea basarabă” părintelui Cosmin Cătănea, fost slujitor la această parohie. A acordat distinc­ții de vrednicie și celorlalți ctitori și binefăcători ai lăcașului de rugăciune, se arată pe site-ul eparhiei.